Slavko Midžor

Osim neophodnih tehničkih preduvjeta, Slavko Midžor (rođ. 1975.) u svaku fotografiju unosi i dio sebe te svog promišljanja o događaju i njegovoj prezentaciji.

 

Pravi fotoreporter je novinar koji u datom trenutku fotoaparatom prenosi najbitnije informacije krajnjem korisniku, sažeto će Midžor.

 

Ovaj rođeni Zagrepčanin smatra se pripadnikom "stare škole" fotoreportera koji svojim fotografijama pokrivaju novine od prve do zadnje stranice. Ne vjeruje u specijalizaciju, smatra ju i praktično nemogućom pa na pitanje koju granu fotografije najviše voli odgovara - novinsku fotografiju.

 

Mene je dinamičnost posla u novinskoj fotografiji opčinila. Sviđa mi se što u kratkom vremenskom razdoblju, ponekad i u dva, tri "framea" moraš penijeti sve emocije i bitne elemente priče koju pokrivaš, kaže Slavko.

 

Ubrzo nakon što je završio Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, odjel fotografija, počeo je raditi u Jutarnjem listu. Tamo je ostao do 2005., kada prelazi u 24sata, odakle nastavlja rad kroz fotoagenciju PIXSELL. Pratio je neke od najvažnijih političkih, sportskih i drugih događanja te surađivao s najvećim svjetskim fotoagencijama AP i Reuters. Neko vrijeme je bio član izvršnog odbora Zbora fotoreportera, u čijim je zajedničkim izložbama sudjelovao.   

 

[Tekst: Marko Dejanović]