Luka Stanzl

Luka Stanzl (rođ. 1993.) vezan je uz fotografiju otkako je bio mali. Ne tvrdimo ni da je danas rastom mnogo veći, ali tvrdimo da je uz oca i starijeg brata fotografe izrastao u pouzdanog i kreativnog fotoreportera.

 

Ovaj rođeni Zagrepčanin završio je Obrtničku školu za osobne usluge, smjer fotograf. Odmah po završetku srednje škole, s 18 godina, počinje surađivati s fotoagencijom PIXSELL.

 

Angažman u PIXSELL-u od početka sam doživljavao kao priliku koju dobiješ jednom u životu . Bilo bi uistinu šteta propustiti priliku za osobni rast kroz rad i suradnju s najboljim fotoreporterima u zemlji, kaže Stanzl. 

 

Iako ističe kako voli i dnevnu news fotografiju, zbog svakodnevne neizvjesnosti gdje će "završiti" i koju novu zgodu će taj dan doživjeti, Stanzl priznaje da ga najviše privlači sportska fotografija. U početku, kao mlađi kolega, nije mogao ići na toliko sportskih događanja koliko bi volio, ali je često pratio starije kolege na njihovim radnim zadatcima te upijao njihove savjete i iskustva.

Naravno, ne mogu fotografirati toliko utakmica koliko ih mogu pogledati. Ne propuštam niti jednu na TV programu, objašnjava Luka.

 

[Tekst: Marko Dejanović]