početna Portfolio Luka Stanzl

Luka Stanzl

Luka Stanzl (rođ. 1993.) vezan je uz fotografiju otkako je bio mali. Ne tvrdimo ni da je danas rastom mnogo veći, ali tvrdimo da je uz oca i starijeg brata fotografe izrastao u pouzdanog i kreativnog fotoreportera.

 

Ovaj rođeni Zagrepčanin završio je Obrtničku školu za osobne usluge, smjer fotograf. Odmah po završetku srednje škole, s 18 godina, počinje surađivati s fotoagencijom PIXSELL.

 

Angažman u PIXSELL-u od početka sam doživljavao kao priliku koju dobiješ jednom u životu . Bilo bi uistinu šteta propustiti priliku za osobni rast kroz rad i suradnju s najboljim fotoreporterima u zemlji, kaže Stanzl. 

 

Iako ističe kako voli i dnevnu news fotografiju, zbog svakodnevne neizvjesnosti gdje će "završiti" i koju novu zgodu će taj dan doživjeti, Stanzl priznaje da ga najviše privlači sportska fotografija. U početku, kao mlađi kolega, nije mogao ići na toliko sportskih događanja koliko bi volio, ali je često pratio starije kolege na njihovim radnim zadatcima te upijao njihove savjete i iskustva.

Naravno, ne mogu fotografirati toliko utakmica koliko ih mogu pogledati. Ne propuštam niti jednu na TV programu, objašnjava Luka.

 

[Tekst: Marko Dejanović]