Josip Regović

Hrana je za Josipa Regovića strast. Ne želimo reći da je ovaj 1983. rođeni Samoborac proždrljiv, nego da je zaljubljen u traženje i pronalaženje najljepšeg načina fotografskog prezentiranja hrane. A taj oblik fotografije nije bila njegova prva strast.

Josip je završio srednju školu za fotografa i s 19 godina počeo raditi u Sportskim novostima.

 

- Moram zahvaliti kolegi Igoru Kralju koji me preporučio za moj prvi profesionalni angažman – kaže Regović. Iz Sportskih novosti je prešao u Novi list, gdje je tijekom narednih pet godina u punini otkrio čari fotoreporterskog posla.

Fotoreporterska profesija od tebe traži brzinu, snalažljivost, strpljenje i oko za hvatanje prvog trenutka. Traži puno, ali i ispunjava – kaže Josip. Dodaje da je najsretniji dio dosadašnje karijere proveo u NCL Media Grupi, gdje je ušao u svijet modne i portretne fotografije, u kojem i danas možda najviše uživa. Poslje NCL-a radi za magazin Story Gourmet, gdje otkriva gušte fotografiranja hrane, a naglašava da ga je posebno inspirirao rad na reportaži iz najboljeg svjetskog restorana Osteria Francescana u Modeni, koji vodi kuhar Massimo Bottura.

Sve u svemu, skupio je 16 godina raznolikog fotografskog rada i iskustva, godina koje su sada u službi foto i video agencije Pixsell.