Igor Kralj

Igor Kralj (rođ. 1982.) zbog svojeg je hobija, motocikla kojim obožava juriti u slobodno vrijeme, postao Ironman među fotoreporterima. Takva jurnjava često dovede do pada, a pad pri velikoj brzini vodi lomovima. Kralju su u brojne udove usadili metalne šipke, ali ozljede nisu ostale rezervirane samo za slobodno vrijeme.


U pokušaju da napravim što bolju fotografiju, "zaradio" sam razbijenu glavu na hokeju. Hokejaš me je nenamjerno pogodio palicom u glavu. A na utakmici Dinama i Hajduka, BBB su me napali i razbili naočale. Pokušali su mi uzeti aparat na kojem su bile fotografije tučnjave s Torcidom. Nisu uspjeli uzeti aparat, ali su mi razbili službeni auto, hladnokrvno opisuje Kralj.


Njegova strast je sportska fotografija. Pratio je sva velika sportska natjecanja i niz manjih, a Hrvatski zbor sportskih novinara ga je 2007. proglasio sportskim fotoreporterom godine. 2002. njegova je fotografija proglašena najboljom u izboru magazina Dinamo, a na natječaju INA-e u Sportu je šest godina zaredom (od 2003. do 2008.) osvajao prvu, drugu i treću nagradu te nekoliko pohvala.


Uistinu sam zaljubljenik u sportsku fotografiju. Smatram ju najtežom granom fotografije, ali su i nagrade sukladno velike. Nigdje kao u sportu nemaš priliku svjedočiti i bilježiti tako čiste emocije", objašnjava Kralj.

 

[Tekst: Marko Dejanović]