Prethodna slika Sljedeća slika Zatvori

PXL_021118_22551360

 Zagreb: Na Dušni dan molitva i svijeće za žrtve komunistićkih zločina u Ljubijskoj ulici 02.11.2018., Zagreb- Zupljani zupe sv. Leopolda Bogdana Mandica u zagrebackoj Dubravi i vjernici gradske cetvrti Gornje Dubrave vec se desetak posljednjih godina tradicionalno na Dusni dan, 2. studenoga, okupljaju na mjestu jos uvijek dostojno neobiljezene masovne grobnice u Ljubijskoj ulici gdje su pokopane na zvjerski nacin ubijene nevine zrtve komunistickog rezima u vrijeme poraca 1945. godine, i mole za duse svih stradalnika. Prema izjavama svjedoka u rovovima je pokopano najmanje 100 zrtva. 
Na misi, procesiji i molitvi okupili su se i predstavnici mjesnih i gradskih kotara Gornje i Donje Dubrave, te branitelji iz 145. brigade Dubrava iz domovinskog rata.
     
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Kategorije

Opis

Zagreb: Na Dušni dan molitva i svijeće za žrtve komunistićkih zločina u Ljubijskoj ulici 02.11.2018., Zagreb- Zupljani zupe sv. Leopolda Bogdana Mandica u zagrebackoj Dubravi i vjernici gradske cetvrti Gornje Dubrave vec se desetak posljednjih godina tradicionalno na Dusni dan, 2. studenoga, okupljaju na mjestu jos uvijek dostojno neobiljezene masovne grobnice u Ljubijskoj ulici gdje su pokopane na zvjerski nacin ubijene nevine zrtve komunistickog rezima u vrijeme poraca 1945. godine, i mole za duse svih stradalnika. Prema izjavama svjedoka u rovovima je pokopano najmanje 100 zrtva. Na misi, procesiji i molitvi okupili su se i predstavnici mjesnih i gradskih kotara Gornje i Donje Dubrave, te branitelji iz 145. brigade Dubrava iz domovinskog rata. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Autor

Patrik Macek/PIXSELL

Posebne napomene

Koristenje sadržaja bez odobrenja PIXSELL-a njie dozvoljeno! Svako neovlasteno koristenje krsenje je autorskih i srodnih prava i i podlozno je kaznenoj odgovornosti.