Prethodna slika Sljedeća slika Zatvori

PXL_100918_21916538

 London: Natural History Museum 07.09.2018., London - Natural History Museum je jedan od tri velika muzeja u muzejskom kvartu Londona na Exhibition Roadu, South Kensington. Glavni ulaz u muzej je sa Cromwell Roada. Muzej je javni, a financira ga drzava. Muzej cuva zbirku od oko 70 milijuna izlozaka, u pet glavnih zbirki: botanika, entomologija, mineralogija, paleontologija i zoologija. Muzej je svjetski referencijalni centar za istrazivanje, specijaliziran za taksonomiju, identifikaciju i ocuvanje. Natural History je vrlo stara institucija, tako da mnoge njegove velike povijesne zbirke imaju, pored znanstvene vrijednosti, i veliku povijesnu vrijednost poput zbirke uzoraka koju je osobno prikupio Charles Darwin. Muzej je posebno poznat po svojim izloscima kostura dinosaura i kicene arhitekture samog muzejskog zdanja - tako da ga ponekad zovu katedrala prirode. Muzej zaposljava oko 850 ljudi, trenutni ravnatelj je Michael Dixon, a posjeti ga vise od 5 milijuna posjetitelja godisnje. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Kategorije

Opis

London: Natural History Museum 07.09.2018., London - Natural History Museum je jedan od tri velika muzeja u muzejskom kvartu Londona na Exhibition Roadu, South Kensington. Glavni ulaz u muzej je sa Cromwell Roada. Muzej je javni, a financira ga drzava. Muzej cuva zbirku od oko 70 milijuna izlozaka, u pet glavnih zbirki: botanika, entomologija, mineralogija, paleontologija i zoologija. Muzej je svjetski referencijalni centar za istrazivanje, specijaliziran za taksonomiju, identifikaciju i ocuvanje. Natural History je vrlo stara institucija, tako da mnoge njegove velike povijesne zbirke imaju, pored znanstvene vrijednosti, i veliku povijesnu vrijednost poput zbirke uzoraka koju je osobno prikupio Charles Darwin. Muzej je posebno poznat po svojim izloscima kostura dinosaura i kicene arhitekture samog muzejskog zdanja - tako da ga ponekad zovu katedrala prirode. Muzej zaposljava oko 850 ljudi, trenutni ravnatelj je Michael Dixon, a posjeti ga vise od 5 milijuna posjetitelja godisnje. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Autor

Goran Stanzl/PIXSELL

Posebne napomene

Koristenje fotografija bez odobrenja PIXSELL-a nije dozvoljeno! Svako neovlasteno koristenje krsenje je autorskih i srodnih prava i podlozno je kaznenoj odgovornosti.