Prethodna slika Sljedeća slika Zatvori

PXL_040618_20848660

 04.06.2018., Bjelovar, Orovac -  Polje razi obasjano izlazecim suncem. Toplo stabilno razdoblje pogoduje zriobi razi. Raz (lat. Secale cereale) je jednogodisnja biljna vrsta iz porodice trava. Strna je zitarica, za koju se smatra da se pocela uzgajati oko 1500. pr. Kr. na podrucju danasnje Turske. Obiluje ugljikohidratima i bjelancevinama, te sadrzi dosta proteina te vitamina A, E i B, a u prehrambenoj se industriji koristi od proizvodnje brasna pa do piva i viskija. Ilustracija.
Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Kategorije

Opis

04.06.2018., Bjelovar, Orovac - Polje razi obasjano izlazecim suncem. Toplo stabilno razdoblje pogoduje zriobi razi. Raz (lat. Secale cereale) je jednogodisnja biljna vrsta iz porodice trava. Strna je zitarica, za koju se smatra da se pocela uzgajati oko 1500. pr. Kr. na podrucju danasnje Turske. Obiluje ugljikohidratima i bjelancevinama, te sadrzi dosta proteina te vitamina A, E i B, a u prehrambenoj se industriji koristi od proizvodnje brasna pa do piva i viskija. Ilustracija. Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Autor

Damir Spehar/PIXSELL

Posebne napomene

Koristenje fotografija bez odobrenja PIXSELL-a nije dozvoljeno! Svako neovlasteno koristenje krsenje je autorskih i srodnih prava i podlozno je kaznenoj odgovornosti.